Werkwijze

Afspraak inplannen


De eerste stap is het plannen van een datum en een locatie. Uiteraard gaat dit in overleg en hou ik rekening met de persoonlijke situatie.
Qua locatie kan het alle kanten op: Thuis of juist lekker in de natuur? (Denk aan een strandje, de duinen, het bos of een mooi park)

Voorbereiding


In de periode vóór de fotosessie zullen we een aantal keren per Mail, Whatsapp, Messenger of per telefoon contact met elkaar hebben. Hierbij gaat het dan vooral over jullie ideeën en wensen. Welke sfeer wil je dat de foto’s moeten gaan uitstralen?
Ter inspiratie kun je een kijkje nemen op mijn Pinterest; Hier vind je heel veel opties qua stijl, sfeer, poses en kledingsuggesties ed. Natuurlijk mag je een bord met met delen!

Dag van de fotoshoot


Wij ontmoeten elkaar op de afgesproken locatie en tijdstip. Jullie fotoshoot duurt gemiddeld ½ uur tot 1 uur, bij grote groepen vaak iets langer, afhankelijk van de wensen.
(Jonge) Kinderen:We beginnen rustig. Kinderen laat ik eerst eens even rommelen en kijken wat ik aan het doen ben. Ik stel ze op hun gemak door een praatje te maken en door te laten 'helpen'. Ik maak geen standaard geposeerde foto's, maar laat de kinderen spelenderwijs 'opdrachtjes' doen en maak dan spontane foto’s. Soms stuur ik een beetje zoals bij groepsfoto’s maar ook daarin ik probeer altijd een natuurlijke reactie uit te lokken.
Volwassenen:Tijdens de fotoshoot geef ik je/jullie kleine aanwijzingen voor het mooiste resultaat. Wil je ook even 'lekker gek' doen? Gewoon doen, hoe spontaner hoe beter.

Na jullie fotosessie


Tijdens jullie fotosessie worden heel veel foto’s gemaakt. Jullie krijgen alleen de allermooiste te zien. Ik selecteer en bewerk alle foto's in kleur en/of zwart/wit en waar nodig werk ik storende elementen weg.
Na maximaal 3 weken ontvangen jullie een link naar www.oypo.nl/rebellekefotografie.
Hier kun je de foto’s die je het mooiste vinden bestellen. Hier kun je de digitale foto’s bestellen maar ook andere foto artikelen, zoals bijvoorbeeld een canvas voor aan de muur. Wat je ook kiest, je bent gegarandeerd van de hoogste kwaliteit producten!

Social Media


Ongeveer 2 dagen na de fotoshoot deel ik een preview van de Fotoshoot op Instagram en Facebook. Mocht je zelf foto’s willen delen op Social media, vergeet dan niet me te taggen met Rebellekefotografie. Laat ook een recensie achter op mijn Facebook pagina zodat anderen ook weten wat je ervan vindt!